Ново изобретение ще помага на хъркащите

Пръстен за малкия пръст намалява хъркането, което е супер вредно за организма

Най-после хъркащите ще могат да контролират вредния си навик и да оставят партньорите и приятелите си да спят спокойно. Хъркането е много вредно, тъй като може да спре притока на кислород до важни части на тялото и най-вече мозъка. Това става най-вече при все по-често срещащата се сънна апнея, от която страдат предимно мъжете.

Ново изобретение ще помага на хъркащите

Ново изобретение ще помага на хъркащите

Сега учени са създали пръстен за малкия пръст, който намалява хъркането. 85% от хората, които са изпробвали пръстена, са хъркали по-рядко и по-тихо. Пръстенът се казва „Лека нощ“ и е изобретен от Майкъл Картър-Смит.
Действието му е на принципа на акупресурата, като притиска важна точка, отговорна за хъркането, разположена на малкия пръст.
От вътрешната страна на пръстенът има издутини, които притискат точките в основата на кутрето. Тези точки отварят дихателните пътища и хората дишат по-лесно през носа, а не през устата, откъдето всъщност идва и страшния звук при хъркането.
На тест са били подложени 20 мъже, които ползвали пръстена и хъркали значително по-малко, както ако са без пръстена.
Новото изобретение обаче не може да помогне на хората, болни от сънна апнея, защото при него има прекалено отпускане на мускулите в гърлото, което спира дишането стотици пъти на нощ и е много опасно заболяване. Такива хора трябва да се обърнат към лекар специалист.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *