Ново постижение в лечението на СПИН

Лекари успяха да прекратят развитието на опасния вирус на СПИН в бебе с лечение започнало 4 часа след раждането му

Американски лекари успяха да спрат развитието на вируса в бебе от Лос Анджелис. Това е станало миналата година през месец април. Бебето е наблюдавано и досега не е открит вируса в него. Медиците се надяват, че новият метод ще им помогне да открият лекарство за СПИН, пипе сайтът newsru.co.il, като се позовава на Асошиейтед прес.

Бебето е момиче и един месец преди да се роди, лекарите от Лос Анджелис, съобщиха за успешното излекуване на първото бебе от СПИН, станало в Мисисипи.

Ново постижение в лечението на СПИН

Ново постижение в лечението на СПИН

То също било момиче и е били лекувано в продължение на година и половина, след което е било обявено за излекувано. Сега момичето е напълно здраво, на 3 и половина години и е било наблюдавано до обявяването му за излекувано.

Лекарите не твърдят, че са излекували второто момиче, но казват, че се надяват това да е така и продължават да го наблюдават.

Миналата година е завършила с няколко постижения в лечението на СПИН. Единият от тях е с присаждането на костен мозък на двама пациенти, с което е била унищожена инфекцията в тях.

Правят се опити и изследвания за лечението на болестта чрез модифициране на гени в кръвта на пациентите.

Сайтът webmd.com пише, че все повече хора се обръщат към алтернативната медицина, която включва терапия с билки, витамини, хранителни добавки и други средства, които могат само да помогнат н и имунната система да се закрепи. Засега няма добри  резултати от тях, също и с лечението с антиретровирусните лекарства от официалната медицина, които дават и странични явления.

Друга интересна новина за лечението на СПИН е българското лекарство „Липохивир“, създадено от български професор и сина му, проложено за пръв път през 1997 г., но не видя бял свят, заради управниците ни. / znanie.eu

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *