Няколко домашни рецепти за отстраняване на зъбен камък

Рецептите са подходящи при невъзможност да се посети зъболекар

Ако нямате възможност да идете на зъболекар или сте избрали сами да се справите със зъбния камък, може да опитате да приложите тези няколко домашни рецепти от народната медицина. Разбира се най-добре е зъболекар да ви изчисти зъбния камък.

1.Приготвя се хвощ 30 грама и се вари на тих огън за 10-15 минути. Отварата се пие 20 дни 2 пъти на ден по една трета от чашата или това се равнява на около 100 мл.

2. Прави се запарка от 1 ч. л. бобови шушулки и 1 ч. л. корени от репей с 1 чаена чаша вряща вода. След това запарката трябва да престои на тъмно в продължение на 12 часа.

Няколко домашни рецепти за отстраняване на зъбен камък.

Няколко домашни рецепти за отстраняване на зъбен камък.

3. Приготвят се 30 грама орехова кора и се варят на слаб огън 15 минути. С така получения разтвор миете зъбите с четка напоена с него 3 пъти дневно в продължение на 5 минути.

4. Варят се 4 с. л. слънчоглед и 4 с. л. липов цвят в 1 литър вода половин час. Приложението на разтвора е да се измива с него устата всеки път след хранене.

5. Последната рецепта, която ви споделяме е с ябълков оцет. С него се измиват, по-точно търкат зъбите с четка само един в седмицата. Понеже от него може да се увреди зъбния емайл, трябва след всяка употреба трябва да се изплаква устата.

Източник: framar.bg.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *