Няколко много ефикасни трика за обезкосмяване вкъщи

Природните продукти за епилиране вкъщи идват от дълбоки старини

Лятото ни кара да се поразаголим и да покажем повече от телата си, там, където природата ни е дала малко повече окосмяване. Едва ли вече има човек, който не се епилира, особено по краката или под мишниците – все места, видими за околните.
Ако обаче не ви допадат вече известните методи за обезкосмяване, може да пробвате някои хитринки, с които да постигнете желания ефект, но без странични ефекти, тъй като става въпрос за природни продукти.

Няколко много ефикасни трика за обезкосмяване вкъщи

Няколко много ефикасни трика за обезкосмяване вкъщи

Те са в крак с новата мода за природосъобразен начин на живот и връщане към природата, която ни е дала всичко.
Първият метод е с куркума с морска сол. Той идва много отдалече – чак от Индия, където повечето жени го използват. Трябват ви куркума и морска сол, които да разъркате в купичка, докато не станат на кашичка. С нея намазвате местата, който искате да обезкосмите. След малко местата се измиват с хладка вода. Този метод е много ефективен за намаляване на окосмяването и за разреждане на гъстотата, а така също камите косми растат по-бавно, пише сайтът zdrave.ws.
Вторият метод е чрез захар. Той идва от нашата южна съседка Турция. Там жените си приготвят за гладка кожа сокът от половин лимон с половин чаена чаша мед и една чаена чаша захар, като цялата смес се загрява. След като поизстине, тя се нанася върху зоните, които искате да епилирате. Върху този пласт се поставя тънка платнена лента, която се издърпва и космите се изскубват. На този метод се основава и кола маската.
Третият метод е чрез пемза. Окосменото място се навлажнява с вода и се търка с пемзата, като по този начин се премахват космите.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *