Откриха какво и по колко да ядем против рак

Ако искате да не пипнете рак, най-добре се хранете пестеливо, здравословно и внимателно

Учени изчислиха, че смятаните досега 3-4 порции свежи плодове и зеленчуци не са достатъчни, за да предпазят организма ни от лоши болести като рак.

Сега те заявяват, че всеки божи ден ние трябва да се храним с по 7 порции пресни и по възможност био плодове и зеленчуци, за да избегнем страшни болести като Алцхаймер, диабет, сърдечно-съдови заболявания и рак.

Учените са на мнение, че можем да допълваме порционите си с различни суперхрани, за които се знае, че съдържат особено полезни за човешкото тяло витамини, минерали и микроелементи, антиоксиданти и други лековити съставки.

Седем порции плодове и зеленчуци на ден не само ни предпазват от рак, но и снижават риска от преждевременна смърт с близо 45%.

Една порция означава, че трябва да хапвате по една ябълка, салата от броколи, един домат, краставица, репички, магданоз, моркови, спанак, зеле, банан, портокал, грейпфрут и т. н. когато се сетите, но не по-малко от 7 пъти дневно.

Тези храни трябва да са пресни, необработени топлинно и по възможност био, за да заредят аргенизма с антиоксиданти, които се борят със свободните радикали и коварния рак.

Ако спазвате тези изисквания, рискът да се разболеете от рак намалява с до 1/4, да ви повалят сърдечни болести – с 1/3.

Експерти съветват консервираните, захаросани или замразени плодове и зеленчуци да станат персона нон грата на трапезата ни.

Освен това е хубаво да избягвате много солени , индустриално приготвени храни като чипс, снакс, солети, вафли и други вредни храни, които задръстват организма с отрови, а това води до рак и други опасни болести.

Според експертите е по-добре да наблягаме на зеленчуците, но и плодовете също трябва да присъстват в диетата ни, тъй като фруктовата захар и витамините правят чудеса с тялото ни.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *