Откриха кои храни предизвикват най-бързо рак на панкреаса

Медиите съобщиха новината за откритието за вредата от някои храни предизвикващи рак на панкреаса

Една новина съобщена от „Дейли Мейл”, разтревожи много хора по света. Учени от Швеция откриха, че салами, кремвирши и наденички причиняват рак на панкреаса. Те заявиха, че даже само по една наденичка на ден да яде човек, вероятността да се разболее от рак на панкреаса се увеличава с цели 20%. Това е доста сериозна цифра. Принципно се знае, че месото причинява разни болести или поне помага да се развият в телата ни, но сега се оказва, че опасността е доста сериозна.

Ядките и плодовете помагат срещу рак на панкреаса и други форми на рака

Ядките и плодовете помагат срещу рак на панкреаса и други форми на рака

Симптомите за появата на рак на панкреаса са трудни за откриване и затова смъртността от него е твърде висока. Първите признаци са загуба на апетит, болки в гърба и слабеене. Докато лекарите установят правилната диагноза за състоянието на болния, болестта вече се е развила и е станало твърде късно за успешно лечение.

Учени от Великобритания на свой ред съветват съгражданите си да не ядат повече от 500 грама на седмица от споменатите колбаси. При консумация от 50 г на ден вероятността да се развие рак на панкреаса е 20%, при 100 г на ден вече скача на 38%, а при 150 г на ден е 57%. Колкото и неприятно да изглежда лекарите са решили да предупредят обществото за опасността, въпреки подкупите и натискат от производителите върху тях да мълчат за вредата от техните продукти.
В състава си колбасите съдържат различни вредни за здравето вещества като например консерванти, оцветители, некачествени животински продукти и други изкуствени съставки. В доклада на учените се споменава, че освен рак на панкреаса колбасите причиняват и диабет.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *