Отровен хербицид открит в телата на българите

Хербицидът глифозат се намира в едни от 10 изследвани хора

Случайни изследвания изправиха на нокти учените. Те откриха, че в телата на българите има следи от отровния хербицид глифозат.

Били са направени тестове, които са показали, че в урината на един от всеки десети жител на страната ни се е натрупал опасния химикал, което показва, че нещо в околната среда, храната или водата ни трови периодично. Тестовете са направени от ЕС „За Земята и Приятели на Земята”.

Отровен хербицид открит в телата на българите

Отровен хербицид открит в телата на българите

Според представители на организацията тези резултати подсказват, че ние сме изложени на отровата ежедневно, но най-страшното е, че дори не се знае откъде точно идва тя и доколко природата у нас е заразена.

Освен това все още не се знае какви поражения извършва хербицидът върху телата ни.

Оказва се, че глифозатът се използва в химически вещества срещу плевели, което най-вероятно се просмуква в почвата и заразява и храната.

Едно от най-големите опасения на природозащитниците е, че компании, подобни на печално известната Монсанто искат да отглеждат ГМО култури, които със сигурност ще засили употребата на опасния препарат, а от там и ще заразява все повече хората.

От природозащитната организация апелират държавните ни органи, които отговарят за това, спешно да ограничат използването на глифозат, с което да защитат здравето на населението.

Хербицидът е най-популярният в Европа, а държавните органи не тестват колкото е необходимо почвата, водата и храната за неговото наличие.

В България пък това изобщо не се прави.

Enjoyed this post? Share it!

 

9 коментара по “Отровен хербицид открит в телата на българите

 1. А поне да ни мумифицират постепенно, че да останат българи на тази земя..българска.. То като няма живи..и мумиите ще се броят наесен за ..пилци..:(

  • Това е същото …
   А кои са тия ЕС „За Земята и Приятели на Земята”. Кой им плаща ?
   Защото 100 % някой им плаща…!!!

 2. Диетологът Огнян Симеонов: Хлябът бъка от ГМО … – Вяра
  viaranews.com/2014/01/26/диетологът-огнян-симеонов-хлябът-бък/

  • Българските зърнопроизводители използват безотговорно прекалено много пестициди, за да имат по-голям добив и да предпазят реколтата си от вредители

   У нас е много спорно доколко се продава черен хляб, защото истинският се прави от малцова ръж – недопустим лукс за страната ни
   за никого вече не е тайна, че съвременният хляб е сбироток от некачествено брашно от ГМО пшеница, химически подобрители, консерванти, коварни Е-та за хубав фасон, емулгатори, амилази, протеази, ксиланази, пише агенция „Пик”. Изобщо в тях може да се намери цялата Менделеева таблица, за която, разбира се, не е написано върху етикета им и която ние доброволно всеки ден поемаме в организма си. Затова много хора ходят с тъмни кръгове под очите, имат лоша кожа, коса и нокти, напълняват, подпухват, задържат течности и се оплакват от алергии.
   Българските зърнопроизводители безотговорно използват и прекалено много отровни пестициди, за да имат по-голям добив и да предпазят реколтата си от вредители. Това трови хората, които се хранят с хляб от зърното им. Няма контролиращ орган, който да следи с какво количество пестициди се пръскат житните култури у нас.

 3. Информацията се потвърждава от американския концерн „Монсанто”, един от най-крупните разпространители на химикали и ГМО култури в света. От него признават, че най-големите поръчки от Европа за хербициди и други химически продукти идват от България. В момент, в който повечето европейски държави официално забраниха продуктите на индустриалния гигант „Монсанто”. За това помогна и потресаващият документален филм на Мари Моник Робен, в който тя показа мрачната картина на престъпленията към хората и околната среда на тази компания – производителка и на известните отрови аспартам, ориндж и др. С камерата си Мари Робен влезе в домовете на десетки нещастни семейства, загубили близки от рак заради отровите на „Монсанто”.

 4. Подета е кампания /добре заплатена , разбира се/ да бъдат оплюти всички сравнително евтини пестициди !!!
  Фирмите произвеждат нови и нови , все по-скъпи , а старите им пречат.
  За това е цялата шумотевица…!
  А кои са тия ЕС „За Земята и Приятели на Земята”. Кой им плаща ?
  Защото 100 % някой им плаща…!!!

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *