Отровна билка мори хемороидите

Змийската хурка се приема само след консултация с билкар

Много хора страдат от хемороиди, заради генетична обусловеност, заседналия начин на живот и вреден хранителен режим, но малцина търсят помощ при лекаря, заради неудобството. Затова и много хора, които имат този проблем, търсят алтернативни начини за лечението му. Една типично българска билка помага категорично за хемороиди, но тъй като тя е отровна и приемането трябва задължително да се съгласува с опитен билкар, който да прецени какво количество да се приема и как.

Отровна билка мори хемороидите

Отровна билка мори хемороидите

Става въпрос за змийската хурка, излекувала десетки хора от неприятния проблем, пише „Блиц” като цитира вестник „Доктор”.
Запознати заявяват, че се използва коренът на растението. Според билкаря Георги Недев билката има още няколко популярни наименования – змийски лапад, змийско грозде, устреличе. Най-лековитата част от билката са пресните грудкови коренища, които се вадят през есента или пролетта, преди да се развият листата.
Змийската хурка действа противовъзпалително и кръвоспиращо, а освен това оказва регенеративно и обезболяващо действие, тъй като съдържа веществата аронин, коницин, сапонини, скорбяла, мазнини и др.
Освен за хемороиди, змийската хурка се използва и при миома на матката, при язви на стомаха и на дванадесетопръстника, при бронхити, пясък в бъбреците и пикочния мехур, псориазис, подагра, дори и ревматизъм.
Билката, наричана „растение на красотата”, също така намира приложение в козметиката за кремове против бръчки.
Билкарите предупреждават, че е опасно да берете и използвате грудките без да сте запознати, тъй като растението е токсично и дори лекото докосване може да предизвика неприятни изгаряния по кожата.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *