Отслабване с най-добрите упражнения от йога

Летният сезон предразполага към спорт и други полезни занимания

Всеки би желал да е слаб и да запази това си положение за повече време. Един начин за постигане на това е бягането, други видове спорт, диети и още един начин са упражненията от йога. Те ще ви помогнат да отслабнете и да бъдете по-гъвкави.

Преди да започнете загрейте с бягане или с комплекса слънчеви упражнения (вижте видеото).

Упражненията тук са подбрани от инструкторката по йога Светла Иванова.

Първото от упражненията е едно от най-трудните и се казва „стойка на глава”. Ако не сте се занимавали по-рано и ако имате някакво заболяване по-добре да не я правете а да я пропуснете.

Отслабване с най-добрите упражнения от йога.

Отслабване с най-добрите упражнения от йога.

Тя е противопоказана за хора с високо кръвно налягане, бременност, нарушена менструация, глаукома, напреднала артериосклероза, изкривявания на гръбнака, възпалителни процеси в главата и разстройство на жлезите с вътрешна секреция.

На който му е трудно може да ползва опора в стената. Дишането да е нормално и да не се задържа много време в позата, а само по няколко минути, докато с времето ще може да се увеличава задържането.

Снимка:Стойка на глава.

Снимка:Стойка на глава.

Снимка: Отслабване с най-добрите упражнения от йога.

Снимка: Отслабване с най-добрите упражнения от йога.

 

“Демир

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Снимка: Свещ.

Снимка: Свещ.

Следващата поза (на индийски е асана)  се нарича  „свещ”. Ляга се по гръб, с помощта на дланите повдигате тялото, а краката се изпъват в шпиц. Брадичката да опира в гърдите, а тялото и краката трябва да заемат вертикално положение. Задържането в тази поза да е около минута.

Тази асана също е противопоказана при напреднали възпалителни процеси в главата, високо кръвно и напреднала артериосклероза.

 

 

 

 

 

 

Снимка: Риба.

Снимка: Риба.

Следващата асана се нарича „риба”, защото извивката на тялото наподобява формата на риба. Дланите се слагат под седалището и се повдига тялото нагоре, а лактите да са опрени в земята, както е показано на снимката. Трябва да се извие гръбнака и се задържа за време за 5 вдишвания и издишвания.

Излизането от позата да става леко и постепенно като се повдигне темето и преплъзне главата и постепенно се изваждат ръцете. След всяка поза се прави кратка релаксация.

Снимка: Рало.

Снимка: Рало. 

Преминаваме към следващата поза, която се нарича „рало”. И тя спада към обърнатите пози. Свийте коремните мускули от легнало положение с длани обърнати надолу. краката се отпускат над главата. Дишайте свободно. Задържате около минута в позата. Стремете се да сте неподвижни. Върнете в обратен ред тялото плавно.

Остана и последната поза – „главоколянна”.

Снимка: Отслабване с най-добрите упражнения от йога 2.

Снимка: Отслабване с най-добрите упражнения от йога 2.

Снимка: Главоколянна поза.

Снимка: Главоколянна поза.

Снимка: Главоколянна поза 2.

Снимка: Главоколянна поза 2.

Упражненията не са подходящи за прекалено много пълни хора, за които може да има опасност от контузии на прешлените на врата. /edna.bg

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *