Отвара полезна при отоци на краката

Една отвара може да помогне при отоци на краката предизвикани от задържане на течности в организма

При някои хора подуването на краката се предизвиква от задържане на течности в тялото. Получените отоци трябва да се помогне да се излекуват като им се въздейства със средства за уриниране, които могат да бъдат медикаменти с калий или плодове и зеленчуци, понеже те също съдържат този елемент, който помага да се изхвърли натрият в бъбреците и с това да се прекрати задържането на течности.

При отоци на краката помага отвара от овес

При отоци на краката помага отвара от овес

Една добра отвара също е много полезна за целта. Народната медицина ни предлага едно изпитано средство за такива случаи и това е отвара от овес. За приготвянето й се накисва 1 килограм овес във вода за около 5-6 часа. Изплаква се няколко пъти и се поставя в съд с 6 литра вода, в който се вари 3 часа на слаб огън на котлона. След това се прецежда и се смила овеса, връща се отново в течността, в която е врял и се разбърква. Добавя се още вряла вода, за достигане на първоначалното ниво. Отново се прецежда и се отделя кашата от отварата. Кашата може да се съхранява в хладилник и да се яде, а отварата може да се съхранява в стъклени съдове също в хладилника. Пие се половин час преди храна 3 пъти на ден.

Желателно е да не се ядат храни от животински продукти за по-добър резултат. Овесът е много полезен и може да се прилага и при други заболявания освен при отоци на краката, като храна и отвара, например при белодробни заболявания. Той е богат на ниацин, който пречиства бъбреците и жлъчните пътища. Овесът разширява добре кръвоносните съдове и съдържа витамини от групата В, Е и други. / saveti.framar.bg

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *