Пъпките сигнализират за болести, вижте кои!

Мястото на неприятните кожни недостатъци показва от какво боледуваме

Пъпките са ужасен недостатък, който е сполетявал всеки от нас не веднъж. Дори и излезли от пубертета, тези неприятни кожни недостатъци ни нападат от време на време и сигнализират за някаква болест, на която трябва да си обърнем внимание. Един от най-честите причинители на пъпките е хормоналният дисбаланс, заявяват дерматолозите.

Пъпките сигнализират за болести, вижте кои!

Пъпките сигнализират за болести, вижте кои!

Не са за подценяване някои други заболявания, а така също замърсения въздух, лошокачествената храна, някои напитки. Мястото и вида на козметичния проблем много точно издават от какво точно боледуваме, пише „24 часа”.
Така например ако са ни излели ситните пъпчици по бузите, това означава, че имаме някаква хранителна алергия, най-често към млечните продукти. Хубаво ще е за известно време да не ядете нищо млечно, както и шоколад, масло и храни, съдържащи млечни протеини.
Най-често по-възрастните хора страдат от дебели, големи пъпки по брадата, гърдите, гърба и раменете. В този случай най-честата причина е хормоналният дисбаланс. Подобни пъпки не изчезват лесно, болят дълго и понякога стават много огромни и зачервени. Погрижете се за проблема и не забравяйте, че цинк и витамин В6 помагат много за укротяване на хормоните.
Зачервените участъци с пъпки по брадата пък подсказват за лошо храносмилане или запек. Добре е да се погрижите за този проблем, защото всеки застой в червата, се отразява негативно на кожата ни. Наблегнете на физическите упражнения, разходки, пийте повече вода, яжте пълнозърнест хляб, плодове и зеленчуци, за да оправите проблема.
Образувание от дребни пъпки с зачервяване към тях най-вероятно сигнализира за локална инфекция под кожата. Добре ще е ако поне за седмица намалите или изключите напълно захарта от менюто си. Може да си направите отвара от ехинацея, репей и невен, който да пиете и да изплаквате с нея лицето.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *