Паразити засягат очите (ВИДЕО)

Този материал несъмнено много шокира

Уникалната структура на човешкото око, както и излагане на очите директно на околната среда ги прави по-уязвими на редица чести инфекциозни заболявания, причинени от гъбички и паразити. Собствената защита, насочена срещу тези микроорганизми, когато анатомичните пречки са нарушени, често са недостатъчни, за да се предотврати загубата на зрението.

Това видео е жизнено важно за всеки човек. Паразити подяждащи очите. Екантоабида (от руски език) – това е отделно съществуващ самостоятелен организъм. Подобни на него са гъбичките кандида, за които се знае, че идват от носната кухина или при директен контакт с очите предизвикващи гъбични ендофталмит и хориоретинит. Най-често паразитни инфекции на очите възникват при влизане на микроорганизма в окото или съседни структури по кръвен път.

Паразити засягат очите

Паразити засягат очите

Той може да живее навсякъде, където може да намери с какво да се храни. Основно място, където може да се установи е човешките очи. В офталмологичната лаборатория ще ви кажат, че на науката не е известно как тези паразити се пораждат в човека. Една голяма част от хората носят този паразит в себе си и, когато имунната система отслабне той се развива в роговицата и там ловко се храни, размножава и укрива. Той се храни с протеините в роговицата с различни вещества от резервоара й и провокира възпаление. Само на 30% от хората с възпаление от този вирус им помагат съвременните средства за лечение. На останалите трябва да се трансплантира нова роговица в противен случай те напълно губят зрението си. Това е много сериозно заболяване. Убийството на този паразит е много сложно, защото екантоабида е майстор на маскировките, той активно се храни и размножава. При опасност може да прикрие своята жизнена дейност и да не го засегне лекарството, с което се опитват лекарите да го унищожат. Може да издържи дълго в среда, която е неблагоприятна за него.

В света 340 млн. души имат лошо зрение, от тях 13 млн. са деца. Повечето то тях засегнати от екантоабида са загубили зрението си. Първите признаци за поражението на екантоабида са отслабване на зрението и периодични болки в очите. При подобни симптоми потърсете незабавно лекарска помощ. В Русия и Украйна паразитите са разпространени по хората 10 пъти повече, отколкото в другите страни, според техни наблюдения. Точно този паразит екантоабида изглежда, че не е познат у нас, но има други гъбички и паразити подобни на него. Повече подробности вижте във видео клипа.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *