Спасяват анорексици в първия център за лечение у нас

Според официална статистика в България над 200 000 души страдат от хранителни разстройства, а в действителност вероятно броят достига над 400 000

Първият център за комплексно лечение на хранителни разстройства отвори врати у нас. Той ще носи името на известната художничка Василия Стоилова, която боледуваше от анорексия и преди 7 месеца загуби битката с коварната болест.

Първият център у нас за лечение на анорексия отвори врати

В центъра ще бъдат диагностицирани и лекувани сериозни заболявания като анорексия, булимия и други физически и психически състояния, които сериозно нарушават хранителния режим и застрашават живота. В клиниката ще работят психолози, психиатри, гастроентеролози, ендокринолози и други специалисти и ще помагат на пациентите с тези коварни болести. Според статистиката повечето от тези заболявания имат фаталния край, ако не се лекуват от специалисти.
Според официална статистика в България над 200 000 души страдат от хранителни разстройства, а в действителност вероятно броят достига над 400 000. Новият център за лечение на опасни хранителни разстройства се намира в болница Токуда.
Според лекари специалисти опасните заболявания вече засягат не само млади жени, но и хора от всякакви възрасти, пол и раса. Тревожен е фактът, че повече деца до 12-годишна възраст боледуват от хранителни разстройства.

Enjoyed this post? Share it!

 

Един коментар по “Спасяват анорексици в първия център за лечение у нас

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *