Пчелен продукт се бори с рака и други здравни проблеми

От пчелното млечице има ползи за здравето, доказва научно проучване

Пчелното млечице се секретира от пчелите работнички и с него хранят ларвите и цариците. От векове то се събира от хората, заради неговите подмладяващи свойства. Животът на пчелите майки живеят е 40 пъти по-дълъг от този на пчелите работнички благодарение на пчелното млечице.

Едно научно изследване на доказа, че пчелното млечице е ефикасно в борбата с рака като действа подтискащо на кръвоснабдяването на туморите. Изследването е публикувано във ВМС.

Японски учени са изпробвали пчелно млечице върху тъкани на пъпна вена, и то е възпрепятствало образуването на кръвоносни съдове. В предишни проучвания е доказано, че в мастни съставки на пчелното млечице са открити екстрогенни ефекти и е възможно то да може да лекува рак на маточната шийка и на гърдата.

Пчелното млечице се бори с рака и други здравни проблеми.

Пчелното млечице се бори с рака и други здравни проблеми.

Друго изследване доказва, че пчелното млечице подобрява резистентността към инсулина и кръвното налягане. Изследване направено с плъхове, хранени с фруктозна диета и страдащи от висока инсулинова резистентност и високо кръвно налягане, след 2-месечно хранене с пчелно млечице показали, че стесняванията на кръвоносните съдове ставали по-малки, благодарение на което се понижило нивото на триглецеридите и нивото на инсулина.

Освен това пчелното млечице е ефикасно за подхранване и подсилване на кожата и има антибактериални свойства, които са полезни срещу някои видове бактерии.

Пчелното млечице подпомага производството на естроген и благодарение на това то стабилизира менструалния цикъл на жените. То подобрява морфологията на сперматозоидите на мъжете и повишава либидото както на жените така и на мъжете.

Пчелното млечице съдържа витамините А, С, Е и минерали, както и важни антиоксиданти. Полезно е да се употребява прясно, това в капсули е било подложено на топлинни и други обработки, които убиват полезните вещества в него.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *