Пет тежки диагнози лежат на плещите на това болно дете

6-годишната Ани страда от една от най-редките болести в света

Докато 6-годишните деца се подготвят как ще станат първокласници след около година, тяхната връсничка – малката Ани, страда от 5 много тежки болести, които трябва да пребори с крехкия си организъм.
Детето има ворден хипотиреоидизъм, спина бифида, сколиоза, митрален пролапс и атрофия на Лебер – все диагнози със страшни и трудни имена.

Пет тежки диагнози лежат на плещите на това крехко момиченце

Пет тежки диагнози лежат на плещите на това крехко момиченце

Най-тежкото и рядко заболяване е Атрофия на Лебер. От нея в света страда едва 1% от населението. Болестта причинява тежка атрофия на зрителните нерви и на ретината на двете очи. Затова и Ани има едва 10% остатъчно зрение.
Родителите на момиченцето водят огромна битка да запазят очите му. Но у нас това няма как да се случи, защото нашите доктори не могат да лекуват такива сложни болести. Лъч надежда им дават лекари от клиника в Русия, които вече 25 години се борят с тази болест и имат огромен опит.
Руските специалисти са направили операция, с която са предотвратили растежа на окото и допълнителното увеличаване на късогледството и изтъняване на ретината. Но това трябва да се поддържа и детето трябва да посещава клиниката поне два пъти в годината. Всяко посещение обаче коства близо 4000 евро, което семейството не може да осигури само. Затова те молат тези, които искат да помогнат, до го направят и да преведат пари на банковата сметка на Ани.
Банка ДСК ЕАД
IBAN: ВG03STSA93000021021003
BIC: STSABGSF
Ани Георгиева Михайлова
PayPal account:
help_ani@abv.bg

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *