Ето от какви подаръци се нуждае нашия мозък всеки ден

Бясното темпо, на което сме подложени всеки ден влияе много лошо на нашия мозък и на целия организъм

Всеки ден имаме задачи да изпълняваме свързани с грижите за доходите ни, за семейството и за всичко друго. За да издържи нашия мозък на това бясно темпо ни е необходимо да се погрижим с няколко подаръка, от които той има нужда. Те са методи за здравето на мозъка и е добре поне един от тях да му подаряваме всеки ден.

Ползата от съня след обед. Може да е само 10-15 минути дрямка, но това презареждане ще помогне да се рестартира паметта и силите на ума. Това ще е достатъчно да се промени целия работен цикъл и да се върнем към работа с пресни сили.

Ето от какви подаръци се нуждае нашия мозък всеки ден

Ето от какви подаръци се нуждае нашия мозък всеки ден

Не на работа едновременно с 2 задачи. Направете си план за работа, при който да извършвате само една и след това втора и т. н.

Един съвет на лекарите е да извършите малко творческа работа с мозъка преди лягане, например да порисувате малко. Това ще ви отпусне и помогне да активирате творческите си способности.

Движението е необходимо за всичко. Бягането, плуването и други видове физически дейности ще ви помогнат не само за здравината на мускулите, но и за мозъка ви. Минимум 15-30 минути движение всеки ден е балсам за уморения мозък. Който може да побяга по 1 час е много добре дошло.

Изследванията са показали, че използването на химикал и тефтерче е по-добро за активиране на мозъка, отколкото всекидневното ползване на компютрите и другите техники.

Фигурин билкови таблетки за отслабване при менопауза

Според учените занимаването с умствена дейност за човешкия мозък е една добра процедура за неговото здраве. Например изучаването на чужд език за него е като да прави гимнастика. Подобно влияе и четенето на книги.

Друга полезна умствена дейност е играта на думи.

Освен това бъдете оптимисти!

Не забравяйте и витамините, от които се нуждае вашия мозък. Това са от групата В, С, D, Е, Р. Те повишават краткотрайната и дълготрайната памет и съобразителността.

Вижте интересния видео клип, а за едно лечение четете – ТУК!

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *