Подобрете важния алкално киселинен баланс със специална диета

Хомеопатът д-р Пламен Кьосев съветва сутрин да ядем плодове, а вечер – месо

Алкално киселинният баланс на организма е много важен. Вече всеки знае, че киселинността на организма създава опасност за десетки заболявания и дори рак. Затова е хубаво да ядем повече алкални храни, които да балансират киселинността на организма си.
Съвети и специална, изработена заради това диета, е изработел хомеопата д-р Пламен Кьосев, който от години работи в Москва. Самият той се разболява от рак именно заради неправилното си хранене. Неговият хранителен режим е основан на богатия опит, който той има. Той дори има написана книга за билките и здравословното хранене, издадена на руски език.

Подобрете алкално-киселинния баланс на организма със специална диета

Подобрете алкално-киселинния баланс на организма със специална диета

През последните години д-р Пламен Кьосев работи върху проучване за алкално-киселинния баланс на организма. Според доктора той е изключително важен за дълголетието и здравето. Затова докторът съветва хората да следват един изключително прост режим на хранене, който ще им осигури желания баланс. Сутрин трябва да се консумират повече плодове, на обяд се ядат повече зеленчуци, а след 16 до 20 часа може да се консумира месо. Например сутрин може да се изяде един банан, ябълка или портокал, на обед филия пълнозърнест хляб със салата, а вечер – печено или варено месо, съчетано със зеленчуци.
Това са основните три неща, които трябва да следва, когато става въпрос за храненето. Освен за физиката, хората трябва да обърнат внимание и на мислите и чувствата си. Ако човек цял живот е кисел или ядосан на нещо, дори храната няма да му помогне да бъде здрав. Затова докторът съветва хората да гледат по-леко на живота, да се радват на дребните неща и да не се ядосват за глупости, защото това вреди много на целия организъм.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *