Подправка помага при диабет и за отслабване

Една от най-ефикасните подправки, която ни помага при диабет и за отслабване е горчицата

Лекарите казват, че горчицата подобрява храносмилането. Една супена лъжица на ден е достатъчно за това и да ни избави от запека, да ни изчисти кожата, намалява кръвната захар при диабет, помага и за отслабване. По-интересни са обаче синапените зърна, от които се прави горчицата. Ако жена яде често синапени зърна се счита, че може да стане по-плодовита.

Химичният състав на маслото от синап го прави едно от най-полезните масла.

Маслото от синап е едно от най-полезните, помага за отслабване и при диабет

Маслото от синап е едно от най-полезните, помага за отслабване и при диабет

То е добър антисептик, съдържа витамините А, Д, Е, К, В6, Р, които са полезни за укрепване на сърцето, усилва имунитета, профилактика на кръвоносните съдове. Богато е на микроелементи – калий, калций, сяра, магнезий, желязо, натрий, всички те са добри помощници за работата на черния дроб, активизира обмяната на веществата, за здравето на пикочния мехур. Като бонус към всичко това помага за забавяне на процесите на стареене и за отслабване.

Трябва да се внимава със синапените сърна, защото има и токсични вещества в него и може да се стигне до трудно дишане и загуба на съзнание. Произведените от синап продукти не трябва да се употребяват в големи количества, полезно е синапеното масло. За направата на горчица в различни страни се слага към синапените зърна различни корени, куркума, бира, вино, черен пипер.

За предпочитане е човек да си направи домашна горчица, защото тази в магазините съдържа консерванти, които са много вредни.

Горчица

Горчица

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *