Помнете и изпълнявайте съветите на баба Ванга за здраве и дълъг живот

Баба Ванга е оставила няколко съвета, с които помага на хората да бъдат здрави и да живеят дълго в мир със себе си и света

Първият съвет на баба Ванга e за билките и това, че ние българите трябва да ги пазим, за да ни пазят и те нас.
На второ място петричката пророчица съветва да не пием прекалено много лекарства, защото те затварят вратата, през която може да влезе природата.

баба Ванга

Баба Ванга е оставила няколко съвета, с които помага на хората да бъдат здрави и да живеят дълго в мир със себе си и света

Баба Ванга съветва да ходим боси през лятото, за да бъдем по-близо до земята и да не прекъсваме връзката си с нея. По думите й децата трябва да бъдат пускани да си играят и да лудеят, защото по този начин те градят своя имунитет.
Най-доброто лекарство е всяка вечер да се взима душ, да се мие лицето и краката, защото по този начин се отмиват не само прахоляка и мръсотията, но и негативните въздействия. Къпането по принцип не бива да е с много гореща вода.
Според баба Ванга е най-добре да се спи 8-9 часа, а лягането трябва да става по-рано, както и ставането трябва да е рано.
За здраве трябва да се пие по-често чай от горски плодове, а веднъж в седмицата да се яде варено жито за изчистване на организма и за сила.
Не мързелувайте и не се отчайвайте, защото едни от най големите болести са мързелът и отчаянието, казва петричката пророчица.
Според нея трябва да се избягват химическите препарати и сапуни, а ако може да си купуваме екологично чисти или да си приготвяме домашни.
По думите на баба Ванга медицината прави чудеса, но и Бог прави чудеса, затова трябва да се балансират тези неща в човешкия живот. Необходима е и вяра, защото без вяра и ней-здравият би се разболял.
Най-важното за лечението на една болест, според баба Ванга, е да се знае точната диагноза. Това е знаела пророчицата и е насочвала хората дали да отидат при лекар специалист, или да използват природни лекарства и билки.
Трябва да се избягва течението и простудите, защото много болести тръгват точно от тях. Хората, които таят страх в душата си, трябва да му отпуснат края, защото страхът може да разболее не само душата, но и тялото.
Тютюнопушенето е много вредно и баба Ванга го отрича категорично.

Enjoyed this post? Share it!

 

2 коментара по “Помнете и изпълнявайте съветите на баба Ванга за здраве и дълъг живот

  1. На вниманието на този,който е написал статията! Научете българската граматика! Не мързелАТ ,а мързелът!

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *