Помогнете си срещу безсъние с няколко бабини рецепти

Няколко изпитани рецепти от народната медицина могат да ви помогнат да преодолеете проблема с опасното безсъние

Безсъние е опасно състояние и дори болест на човека, който не може да заспи от нерви, стрес, притеснения, проблеми. Да не си доспивате, означава, че не можете да бъдете пълноценни на следващия ден. Знае се, че опасното безсъние води до редица болести като диабет, затлъстяване, нервност, умора, депресия. Затова е хубаво човек да има добър сън, в който да си почива максимално.

безсъние

Няколко изпитани рецепти от народната медицина могат да ви помогнат да преодолеете проблема с опасното безсъние

Има няколко изпитани народни рецепти, които биха могли да ви помогнат, ако страдате от безсъние.
Първата рецепта се приготвя от 50 грама хмел, който се залива с 250 милилитра чист спирт от аптеката. Тази смес се оставя да престои на тъмно място за около две седмици, като през това време всеки ден съдът се разклаща. След определения период течността е готова за консумация. Приема се всеки ден преди обяд и преди вечеря по 10 капки от нея, разредена в малко вода.
Опитайте да приемате преди лягане по 15-20 капки валериан, или пък си смесвайте равни количества мента, глог и валериан.
Друга народна рецепта за безсъние постановява малко преди лягане да втрийте в тилната ямка затоплено олио. С него може да разтриете също така ставите на лактите и коленете, дланите и петите. Може да прибавите към олиото и лавандулова масло за още по-голям ефект.
Срещу безсъние помага и чай от риган. Вземете шепа от билката и я пуснете в 3 литра вряла вода. След като билката престои около час, се прецежда и от нея се пие в рамките на целия ден. Затова е добре да си направите тази отвара от предния ден, а на следващия да пиете от нея.
Друга ефикасна бабина рецепта при безсъние е отвара, приготвена от по една пълна лъжица ръжени и овесени зрънца, които се заливат с около литър вода. Всичко това се вари, докато ръжта и овесът се разпукат, а после течността се прецежда и водата се пие през целия ден.
Срещу безсъние си осигурете прохладна, добре проветрена стая, тишина и затъмнена обстановка. Мислете си хубави неща, проектирайте си красивите мигове от деня и се отпуснете.

Enjoyed this post? Share it!

 

Един коментар по “Помогнете си срещу безсъние с няколко бабини рецепти

  1. Пия Норма слийп преди да си легна вечер и вече нямам проблеми със съня. Сутрин съм бодра и готова за новият ден 🙂

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *