Потъмняване на косата с природни средства

Ако искате да си върнете цвета на побелялата коса, вижте рецептите

С напредване на възрастта, всички откриват сред косите си бели нишки. И полека-лека и без да се усетим, ставаме среброкоси. Някои имат по-несъвършен ген и побеляват по-рано, а други нямат и един бял косъм по темето си, въпреки че са на преклонна възраст. Ако обаче вие сте от тези, които имат побеляваща коса, има няколко рецепти, които могат да ви помогнат да си възвърнете цвета на косата и то без да ползвате химия.
Една от тази рецепти е със зелените части на орехите.

Потъмняване на косата с природни средства

Потъмняване на косата с природни средства

По принцип орехът е познат като дърво, което дава много полезни плодове. А листата и зелената част на орехите са известни със своето оцветяващо действие и често се използват като естествено багрило на тъкани. С тяхна помощ може да придадете и нов нюанс на косата си и да потъмните побелелите коси по напълно природен начин.
За целта са ви необходими 10-тина орехови листа, вода и памук. Листата се освобождават от дръжките и се оставят да поврат 10 минути в един литър вода. С получената отвара и помощта на памуче, трябва да втривате всяка сутрин в корените на косата си течността, а след това да я срешите. Измиването не е необходимо. Ако имате празно шише с пулверизатор, може за по-голямо удобство да го напълните и да впръсквате от течността върху корените. Когато правите тази процедура, слагайте някаква домашна дреха или се покривайте с престилка или найлон, защото може да капне върху по-празничните дрехи, а тези пръски се изпират ужасно трудно. Тази течност се прилага толкова дълго, колкото пожелаете до получаване на предпочитания от вас цвят на косата.
Тази смес може да се прибавя и към къна, която сте си приготвили за косата, за да се получи по-тъмен цвят.
За възвръщане на вашия цвят на косата също се прилага и пиенето на коприва всеки дни по 3 чаши на ден на чай от коприва.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *