Практикуване на йога помага при прекаран рак на гърдата

Усложненията след рак на гърдата, стреса и напрежението значително намаляват след редовно практикуване на йога

Чрез йога човек се освобождава от стреса, напрежението и негативните емоции. Именно и заради това упражненията по йога са практикувани още от най-ранна детска възраст в Индия – родината на това физическо и психическо занимание. Оказва се, че йогата помага не само на нашето психическо и душевно, но и на здравословното ни състояние.Тя е много полезна за жени, прекарали опасния рак на гърдата.

рак на гърдата

Усложненията след рак на гърдата, стреса и напрежението значително намаляват след редовно практикуване на йога

Внимание жени, йогата извайва красив бюст. Много често упражненията по йога стягат гърдите, запазват младежкия вид на дамите и ги правят много по-млади, лъчезарни, свежи и красиви.
Йогата се препоръчва горещо и на жените, които са претърпели рак на гърдата, както и на тези, които са здрави, но подложени ежедневно на стрес. Йогата намалява стреса, подобрява настроението и спомага за общото здравословно състояние на жената.
Проучване на американски учени доказало, че йогата е ефикасно средство за добър тонус, крепко здраве и ведро настроение. Други проучвания сочат, че усложненията след лечение от рак на гърдата, както и при други видове рак значително са намалели при редовно практикуване на йога. Изследователите проучили причините за тази тенденция и открили, че на болните са помогнали упражненията по йога.
Освен всчко това, практикуването на йога намалява кръвното налягане, нормализира сърдечния ритъм и регулира дишането.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *