Предпазват ли ни ябълките от диабет?

Учените са установили, че една ябълка на ден може в действителност да държи диабета далеч. Ябълките са  оригиналът в здравословните храни. В днешно време, една от най-известните поговорки е „Една ябълка на ден държи доктора далеч от мен .“

Те са страхотен източник на хранителни вещества за всички. Здравните свойства на ябълките са проследени лесно от техните основни хранителни вещества. Минералите в тях спомагат за изграждането на здрави кости.

Ябълките са отличен източник на ябълчена киселина, която помага на клетките  в целия организъм да функционират ефективно при по-ниски нива на кислород. Полезни са и за понижаване на холестерола. И ние всички знаем, че ябълките са отличен източник на витамин C.

Но как може една ябълка на ден да ни предпази от диабет? Изследователи са устоновили, че ябълките са богати на съединения, които действат като алфа-амилаза инхибитори. Тези съединения са по същество анти-ензими. Те предотвратяват превръщането на нишестето в организма в захар.

Спирането на този процес, поддържа нивата на кръвната захар след хранене. Леко намаление на високото ниво на кръвната захар води и до леко намаляване на количеството на инсулин в панкреаса. Дори и малко намаляване на стреса върху панкреаса намалява прогресирането на диабет. При диетите за лечение на диабет се препоръчва ябълките да се ядат с корите, тъй като почти всички полезни вещества се намират в тях.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *