Преждевременно родено миниатюрно бебе взриви мрежата!

Мъничето обаче било обречено, тъй като не съществува кувьоз, в който да бъде отгледано

Миниатюрно бебе, родено преждевременно, беше снимано от родителите си и снимките взривиха мрежата. Мъничето е напълно оформено, но за него нямало абсолютно никакъв шанс, тъй като съвременната медицина не разполага с техника или кувьоз, който да отгледа миниатюрното същество.

Най-тъжното е, че детенцето се е родило живо, но е починало след няколко часа. Докато е било живо, то все пак е било кръстено на своя дядо, тъй като полът му е бил мъжки. Малко по-късно детенцето е починало.Родителите са пуснали снимки на мъничето в Туитър, като са написали, че животът е пълен с радости и тъга. Те все пак са били щастливи, че са успели поне за малко да подържат на ръце своето малко момченце.

За нормална се счита бременност с продължителност от 37 до 42 седмици. А малкото същество се е родило едва в 19-та седмица. В медицината раждане преди 37 седмица се счита за преждевременно, а роденото дете се има за недоносено.

Причините за преждевременното раждане са няколко. На първо място това е инфекцията. Всеки възпалителен процес прави стените на матката непълноценни. Бременността продължава до тогава, докато стените на матката могат да се разтягат, а след това организмът се опитва да изхвърли зародиша. Всяка жена, която иска да роди нормално бебе, трябва да се изследва за налични инфекции. Втората разпространена причина за преждевременното раждане е истмико-цервикална недостатъчност. Това е непълноценност на шийката на матката, която при нормално протичаща бременност е като задържащо пръстенче, което не позволява на зародиша да напусне матката. Инфекциите в тази област са основните, но не и единствените фактори, предизвикващи преждевременното раждане. Понякога причина може да бъдат и жлезите с вътрешна секреция, щитовидната жлеза, хипофизата.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *