Премахнете неприятните мазоли с билки

Билките могат да ви помогнат много ефикасно да облекчите и дори да излекувате болезнените мазоли по краката

Кожата ни е доста податлива на раздразнение и най-малкия дискомфорт може да ни доведе неприятни последици като мазоли, например. Неудобни обувки, тесни или пък нови, с които кракът ни още не е свикнал, всички те могат да причинят неприятни и болезнени мазоли на краката ни. Освен това почти всеки, който посещава спортните зали, рискува да се де обзаведе с редица дерматологични проблеми. Мазолите са сред най-разпространените „фитнес болести“.

мазоли

Билките могат да ви помогнат много ефикасно да облекчите и дори да излекувате болезнените мазоли по краката

Всеки знае колко болезнени могат да бъдат пришките по краката ни и как ако не се лекуват, те могат да прераснат в мазоли.
Но природната медицина си има своето предложение, което ефикасно и бързо ще ви отърве от болезнените мазоли. Едно растение в комбинация с водата може да облекчи болката в краката и да премахне неприятните мазоли.
Билката е лайка, която се прибавя към вода, изчакваме да кипне сместа, която едно към едно, т.е. колкото лайка, толкова и вода. След като лайката кипне се маха от котлона и се изчаква да изстине. После потопете краката си в този разтвор и нека те престоят така поне 20 минути.
Тази рецепта е ефикасна, както при мазоли, така и при втвърдявания и напукани пети, като ако образуванията са по-стари, добре е да се приложат няколко процедури, тъй като само една едва ли би имала желания ефект.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *