Премахнете неприятния херпес с няколко народни рецепти

Сок от лимон, настойка от невен или лайка помагат при поява на херпес

Херпесът е болест, която много ни депресира. Той се появява на видимо място и ни създава дискомфорт при общуването с другите. Малките мехурчета по устните, в ъгъла на устата или по носа не само развалят външния ни вид, но чувствително се отразяват и на настроението.
Въпреки напредналата наука и медицина, все още не е измислен универсален лек срещу херпес.

Премахнете неприятния херпес с народни рецепти

Премахнете неприятния херпес с народни рецепти

В аптеките има различни мазила и мехлеми, които противодействат, но те имат доста химически вещества, които могат да ни алергизират. Затова в народната медицина има достатъчно методи за борба с херпеса.
Например при първи симптоми за появата на херпес, веднага разрежете един лимон и натъркайте със сока мястото. Това значително ще отслаби проявата на херпеса в някои случаи за да се предотврати появата му. Срещу появата на мехурчетата може да помогне и леден компрес с пакетче чай от невен или лайка. Нека пакетчето стои на мястото около 20 минути.
За по-бързото изсъхване на мехурчетата ще помогне ако си направите отвара от дъбови кори. С получената настойка мажете херпеса 3 пъти на ден.
За да ускорите оздравителните процеси ще ви помогне и компрес от маточина, а така също и сок от растението каланхое, който се нанася на болното място поне 2-3 пъти дневно. Ако пък 3-4 пъти поставяте на възпаленото място малко сол, херпесът ще заздравее много по-бързо.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *