При болести на сърцето помага растението коноп

Конопът е полезен и при други проблеми със здравето освен при сърдечните болести

В много страни по света той е забранен да се отглежда. Причината е чисто изцяло икономическа. Растението коноп е полезна храна за здравето на човека и има приложение в производството на различни изделия като влакна, хартия, пластмаси и други. Той е полезен и за сърцето, понеже съдържа здравословни хранителни съставки. Използван е от хиляди години в различни страни по света, заради получаваните от него здрави текстилни влакна.

Семената на растението коноп съдържат омега-3 и омега-6 мазнини в полезно за здравето съотношение и това го прави ефикасен за сърцето и за други болести.

При болести на сърцето помага растението коноп

При болести на сърцето помага растението коноп

За причините за сърдечните заболявания може да четете – ТУК. Проблемът, че така полезният коноп не се консумира и не се среща много по магазините е, че е забранен заради марихуаната, която е сроден сорт с него. Тя съдържа психоактивни вещества и затова е забранена като наркотик. В конопа обаче се съдържат полезни вещества, които помагат за сърдечни болести, при лечение на рак, глаукома и други. Той съдържа белтъчини, феноли, алкалоида тригонелин, холин, фолиева киселина,  витамин К, сапонини и други.

Консумацията на конопени семена намалява с около 70% риска от развитието на сърдечни заболявания. Преди 20 век в САЩ, който не произвеждал коноп бил глобяван, защото той представлява добра суровина за производството не само на текстилни изделия, но и на хартия и други. Това прави производителите независими и затова в наше време не е така разпространено производството му, защото едрите капиталисти виждат заплаха в него за собственото си съществуване и заради многостранните ползи за човека и природата от него, които не са желани от тях.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *