При диабет и висока кръвна захар ползвайте дафинов лист

Пригответе си отвара от дафинов лист против диабет, който ще намали значително нивата на кръвната захар

Хората, които страдат от диабет, особено от диабет тип 2, които не са инсулинозависими, могат да си помогнат да намалят високите нива на кръвната захар с диета и природни средства. Едно такова природно средство, което помага при диабет, е дафиновият лист.
В него има много етерични масла и затова е толкова ароматно. Едно от най-полезните се нарича евкалиптол и на него се падат 2/3 от съдържащите се етерични масла в ароматния средиземноморски храст. Използва се в готварството, но и при лечение на доста болести в народната медицина, между които и диабет.

диабет

Пригответе си отвара от дафинов лист против диабет, който ще намали значително нивата на кръвната захар

Така например може да и направите отвара от дафинов лист, който да приемате като профилактика срещу диабет, тъй като то сваля високата кръвна захар. Рецептата е следната – вземат се 5-6 изсушени листа от дафината и се запарват в 200 милилитра вряла вода, захлупвате съда и оставяте течността през нощта. На сутринта сместа се прецежда и се пие водата в продължение на целия ден преди хранене по 50 милилитра. Ако искате тази отвара да ви е от полза, най-добре е да правите това цяла седмица.
Дафиновият лист е полезен не само при диабет, но и отвара от билката може да ви помогне и при болки в ставите. Това е така, тъй като дафиновият лист съдържа изчистващи токсините от тялото ни вещества.
Затова подобна на отварата при диабет, може да приемате и при болки в ставите. Тук обаче 5 листенца се накисват в 300 милилитра студена вода и се варят 5 минути.
Тази отвара се прецежда, оставя се да изстине и се пие през целия ден на малки глътки. За да облекчите болките в ставите, трябва да правите тази смес поне 3 дни, след това се почива цяла седмица и отново се прилага.
Така че, дафиновият лист е универсално лекарство против диабет и болки в ставите.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *