При диабет и високо кръвно налягане – здравец

Хора, страдащи от високо кръвно налягане и диабет тип 2 могат да вкарат показателите си в норма със здравец

Може би вече ви е направило впечатление, че здравецът започна да цъфти.

Именно сега той е в своята най-голяма лечебна сила. Здравецът помага много при диабет, висока кръвна захар и високо кръвно налягане.

От векове нашите баби са лекували тези здравословни проблеми именно като са излизали в градината и са късали прекрасния и дъхав здравец. И освен за лечение на диабет и високо кръвно налягане, са го ползвали и за пречистване на въздуха в стаите и за зареждане със свежест и здраве.

диабет

Хора, страдащи от високо кръвно налягане и диабет тип 2 могат да вкарат показателите си в норма със здравец

Знае се, че при високо кръвно налягане и за укрепване на кръвоносните съдове, както и при диабет тип 2 се препоръчва ежедневно да се сдъвква по едно листо от здравеца сутрин на гладно.

Същият ефект има индришето, което също сваля много успешно високите нива на кръвна захар и дори се използва при направата на специална смес при диабет тип 2.

Здравецът и индришето имат имуностимулиращи свойства и подобно на чесъна те унищожават микробите и вирусите, а така също защитават тялото от радиация.

Може да си направите спиртен извлек от пресните листа на обикновения здравец, който се залива с 98-процентов медицински спирт. Пълни се буркан от 250 мл. с листа от здравец, без да се натискат листата и отгоре се заливат със спирта.

Бурканът се захлупва и се поставя на тъмно и хладно място. След около 30 дни течността е готова, прецежда се и отново се поставя в стъклен съд – най-добре шише.

Пие се при диабет и високо кръвно три пъти дневно преди ядене по 25 капки от тинктурата, които се разтварят в малко вода. При хипертония може тази смес да бъде обогатена с извлеци от маточина, планинска чубрица и глог.

Enjoyed this post? Share it!

 

Един коментар по “При диабет и високо кръвно налягане – здравец

  1. Здравейте, искам да благодаря за здравните рецепти, които споделяте и да попитам как мога да ги получавам по email ?
    Предварително Ви благодаря !

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *