При хемороиди – бърза и лесна рецепта с билки

Можете да облекчите болезнените хемороиди с помощта на билкови отвари и бани

Ако страдате от хемороиди и случаят не е много тежък, можете да се доверите изцяло на природните средства. Но преди да предприемете каквото и да е, трябва да се информирате и да се допитате до специалист, който ще ви даде полезни съвети. При билколечение на хемороиди, трябва да сте наясно с факта, че има и някои опасности. Ако страдате от гастрит или язва на стомаха например, не е препоръчително да употребявате някои видове церящи растения.

Можете да облекчите болезнените хемороиди с помощта на билкови отвари и бани

Можете да облекчите болезнените хемороиди с помощта на билкови отвари и бани

Ако сте здрав човек обаче, можете да премахнете хемороидите с помощта на бани, направени от смрадлика, змийска хурка, лайка и др. Освен това задължително трябва да поддържате перфектна хигиена само с вода. След ходене по голяма нужда не използвайте нито шампоан, нито сапун, за не да провокирате хемороидите.
Също така, трябва да избягвате консумацията на люти, кисели или много солени храни. Ако искате веднъж завинаги да унищожите хемороидите, трябва да ходите по-често пеша, а не да стоите на едно място.
Лечението с билки почти винаги има положителен ефект върху организма и премахването на хемороидите също не е невъзможно.
Представяме ви една от многото рецепти, с които бихте могли да си помогнете.
Необходими са ви по две супени лъжици от следните билки: пача трева, див пипер, овчарска торбичка, лайка и глухарче. Сложете билките в 2 литра вода и варете около 20 минути. Отварата се пие по три пъти на след, след като се прецеди. Дозата е по една винена чаша през хранене. Продължете лечението на хемороидите до постигане на желания резултат.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *