При изтръпване на ръцете потърсете невролог или кардиолог

Ако често страдате от изтръпване на ръцете, непременно се обърнете за съвет към невролог или кардиолог, тъй като това може да се дължи на много болести

Мигрена, тунелна невропатия, множествена склероза, наследствено заболяване, дискова херния, нарушено кръвообращение в ръцете и захарен диабет са само част от болестите, които могат да предизвикват изтръпване на ръцете. То може да е провокирано също и от дефицит на витамини и на микроелементи, прекаляване с алкохола, транзиторни исхемични атаки в отделни участъци от тялото, притискане на нерв или ревматоиден артрит. Затова, ако имате изтръпване на ръцете и той ви се случва често – най-добре посетете своя личен лекар, който да ви даде направление или за кардиолог, или за невролог.

изтръпване на ръцете

Ако често страдате от изтръпване на ръцете, непременно се обърнете за съвет към невролог или кардиолог, тъй като това може да се дължи на много болести

Специалистът най-добре може да разбере откъде при вас се получава това изтръпване на ръцете и да ви помогне. Според лекарите подобен симптом свидетелства, че се развива болест на артериалните кръвоносни съдове. Изтръпване на крайниците могат да предизвикат и възпалението на вътрешните обвивки на кръвоносните съдове, както и болестта на Рейно, инсулт, атеросклероза, непроходимост в артериите и нарушено кръвообращение. Състоянието не е за подценяване, особено ако към изтръпването усетите също болка, слабост, неволни движения, загуба на чувствителност и нарушена координация на движенията.
Според специалистите една от най-разпространените причини за изтръпване на ръцете е притискането на нервните съдови снопчета в съединителната тъкан и в мускулите. Но наистина най-добре е за всичко това да се допитате до лекари и специалисти.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *