При лечение на радикулит помагат тези природни средства

При радикулит помага налагането на болното място с чесън или горчица, най-добре е върху областта на гръбначния стълб

Един от симптомите за радикулит е усещане за изтръпване, болка или дразнене в част от тялото. То може да е по причина на увреден нерв, който излиза от гръбначния стълб. Често се получава изтръпване особено на пръстите на краката или ръцете. Възпаление на периферен нерв може да се получи от простуда и от други причини. В болното

When treating sciatica help these natural resources - mustard

При лечение на радикулит помагат тези природни средства

място се получава болка, а за да бъде облекчена, трябва да се подобри кръвообращението в него.

При наличие на радикулит може да се прибегне до балнеолечение или до загряващи компреси.

Първо се намазва болното място с топло масло, най-добре зехтин, след това се налага със счукан чесън и се покрива с бинт. Така той стои докато се усети силно парене и се сваля. Отново се намазва мястото с топло масло и се покрива с бинт и така се преспива през нощта. Една важна подробност е, че трябва да се внимава със счукания чесън, защото може да изгори кожата ужасно и да се образуват болезнени мехури. Затова като се усети парене трябва да се махне.

Демир бозан билки за бъбреци

Друг вариант е с топла вана и горчица да се облекчат болките при радикулит. Приготвя се топла вана и се слагат 2 чаени чаши натурална горчица и така се престоява вътре около 40 минути, а температурата да е 36-37 градуса. След това е добре да се вземе топъл душ и да се завие болния с топло одеяло. Добре е процедурата да се проведе 10-12 пъти подред всяка вечер до пълно подобряване на състоянието.

При липса на такива удобства просто, за облекчаване на болки от радикулит, може да се наложи болното място със счукано семе от синап или натурална горчица, докато се загрее.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *