При ниско кръвно налягане пийте чай от розмарин

Розмаринът може да се ползва освен при ниско кръвно налягане и за общо укрепване на организма и против пролетна умора

Ако страдате от ниско кръвно налягане и сутрин се чудите как да станете от леглото и да се захванете за работа, ако пролетната умора ми мъчи и не ви се прави нищо, на помощ идва едно лечебно растение – розмарин. Чай от него ще ви помогне срещу ниско кръвно налягане, а и да ви тонизира допълнително и да ви помогне да се вземете в ръце. Розмаринът е многогодишно тревисто растение с дървенисто стъбло и ароматни вечнозелени игловидни листа. Член е на семейството на ментата и мащерката – Устноцветни, което включва и много други полезни билки и подправки.

ниско кръвно налягане

Розмаринът може да се ползва освен при ниско кръвно налягане и за общо укрепване на организма и против пролетна умора

Повечето хора гледат на розмарина като подправка, но той е едно много полезно растение, което може да се приема и като чай, освен да го пускате в манджите.
Ако имате изсушен розмарин, може да го накиснете в 200 милилитра вряла вода и да си пиете от тази течност през деня срещу ниско кръвно налягане и за общ тонус и настроение. Същото може да направите и с прясната билка.
Наскоро британски учени установиха, че ароматът на розмарин може да подобри дори мозъчната дейност и да повиши настроението.
Учените изследвали етеричното масло цинеол, което било абсорбирано в кръвта на участниците в изследването, които били подлагани на експеримента. за да изследват точността им при извършването на определени задачи.
Резултатите показали, че поемането на 1,8 цинеол в кръвта чрез помирисването на аромата на растението, подобрява мозъчната дейност. Участниците с високи нива на това етерично масло показали по-добра скорост и точност при изпълнението на задачите.
Розмаринът може да се ползва още за общо укрепване на организма, за възбуждане на апетита и като пикочогонно средство. Билката има изключително тонизиращо и ободряващо въздействие. Освен при ниско кръвно налягане и при пролетна умора, розмаринът действа идеално при натрупан стрес и психическа умора като възвръща чувството за лекота.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *