При висок холестерол яжте всеки ден по шепа бадеми

Ако имате висок холестерол и искате да отслабнете, хапвайте по една шепа бадеми всеки ден

Освен много вкусни, бадемите са и много полезни и здравословни. Преди време учените доказаха, че само шепа бадеми на ден намалява апетита и води до отслабване. Сега обаче те откриха още едно много здравословно тяхно качество – бадемите могат да смъкват много успешно висок холестерол като по този начин предпазват от високо кръвно налягане и други сърдечно-съдови болести.

висок холестерол

Ако имате висок холестерол и искате да отслабнете, хапвайте по една шепа бадеми всеки ден

Бадемите са много богати на антиоксиданти и ненаситени мазнини и се считат едва ли не за кралски ядки. Богати се витамин Е , който всъщност помага да се предотвратят сърдечносъдови заболявания и рак, както и за забавяне на процеса на стареене. Именно тези негови качества смъкват висок холестерол и поддържат сръвоносната система чиста и еластична.
Високите нива на фосфор и магнезий в бадемите спомагат и за заздравяване на костите. Бадемите имат уникалното свойства да снижават висок холестерол, което правят много малко природни продукти, с което ни спасяват от сърдечно-съдови заболявания, инфаркт и инсулт.
Освен че снижават висок холестерол, бадемите помагат и при храносмилателни проблеми, тъй като съдържат в себе си и много фибри.
Заради антиоксидантите и фибрите, те имат способността освен да смъкват висок холестерол, и да прочистват кръвта от висока кръвна захар и се използват често от хора с диабет.
Който пък иска да отслабне, може да хапва по 30 бадема на ден. Американските учени от университета Пардю в Индиана разкриха наскоро, че тези ядки са способни да намалят апетита, като същевременно консумацията им не води до напълняване.
Така че за смъкване на висок холестерол, против диабет и за здраво сърце и кръвоносни съдове – яжте всеки ден по една шепа бадеми.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *