Причини за поява на световъртеж и кога става хроничен

Когато всички околни предмети започнат да ни се въртят в различни посоки е налице световъртеж

Световъртежът бива централен, когато е от мозъка и периферен, когато е от вестибуларния апарат, казва професор Георги Едрев. Той е симптом и при някои заболявания на вътрешното ухо, нервната система, понякога и при увреждането на кръвоносните съдове. При тези заболявания от симптом може да се превърнат в хронични. Може и да се друга подобна форма на световъртеж, което е само замайване на главата, при което се усеща люлеене, нестабилност и чувство за потъване.

При поява на ниско артериално налягане или анемия често срещано в младежка възраст се получава замайване, случва се и да колабират потърпевшите.

Причини за поява на световъртеж и кога става хроничен.

Причини за поява на световъртеж и кога става хроничен.

Друга причина за замайване и световъртеж може да са изкривявания на шийните прешлени в напреднала възраст – около 50-60 години.

Това заболяване е шийна остеохондроза и е популярно с названието шипове. То се влия от положението на главата и дали човек е спал на висока и неудобна възглавница.

При лоша регулация на налягането на течностите във вътрешното ухо също се получава световъртеж. Това заболяване се нарича болест на Мениер. С напредването й се увеличава отслабването на слуха. Получават се и други симптоми като повръщане и гадене.

Подобни са и симптомите при вестибуларен невротит, за което се смята, че се получава от увреждане от грипни токсини без пациента да боледува от грип. Доказано е серологично, че е грипен вирус В е причина за това заболяване, то отшумява за няколко дни. Среща се повече в младежка възраст. /24 часа

Демир бозан билки за бъбреци
Проф. Георги Едрев, специалист по уши, нос и гърло.

Проф. Георги Едрев, специалист по уши, нос и гърло.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *