Пригответе си домашен гел срещу разширени вени

Засегнатите участъци се заглаждат с уникална смес от мляко и сапун

Разширените вени са опасно и неприятно заболяване на кръвоносната система. Голям процент от хората след една определена възраст започват да страдат от нея. Болестта е много неприятен козметичен дефект, но наред с това те създават дискомфорт и болка на хората, които ги имат. Затова е добре да се погрижим за тях още на време и докато те не са се превърнали в голям проблем, който се премахва само с операция или специални козметични процедури.

Пригответе си домашен гел срещу разширени вени

Пригответе си домашен гел срещу разширени вени

В тефтерчето на нашите баби обаче има една удивителна рецепта, която може да помогне за този неприятен проблем. С нея се лекуват както разширени вени и тромбофлебит. Рецептата идва от дълбоки старини и се предава от поколение на поколение, като се прилага успешно и дава много добри резултати.
За да си приготвите сместа, са ви необходими само две неща – чаена чаша сурово овче мляко и бебешки сапун. Изсипете млякото в по-голям съд, а сапунът настържете на дребно с ренде. Смесете двата продукта и ги разбърквайте дотогава, докато сапунът не се разтвори напълно и сместа стане по-твърда като крем.
С получената консистенция трябва да мажете засегнатите местата, като посоката винаги трябва да е отдолу нагоре. Лечението продължава общо 40 дена, през които през първите 10 правите компреси, а през останалите 30 се мажете по три пъти на ден.Мазането трябва да правите 3 пъти на ден – сутрин, обед и вечер преди сън. За по-добър ефект 10 дни си правете пластири от крема и го налагайте по краката като компреси. Слагайте по-голямо количество върху марля и го завийте с бинт. След този период може само да мажете краката в засегнатите участъци по 3 пъти на ден.
Първото облекчение се почуства след две седмици. Ако искате, може да повторите процедурата още веднъж, но този път мазането е само три пъти в седмицата докато количеството на мазилото свърши.

Enjoyed this post? Share it!

 

2 коментара по “Пригответе си домашен гел срещу разширени вени

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *