Природни методи за лечение при артрит

По отношение на храненето при артрит е полезна алкалната диета, някои билкови рецепти и храни помагащи против възпалителните процеси

Около 50 милиона души в САЩ изпитват сега някаква форма на тази инвалидизираща болест. Широкоразпространеното заболяване артрит често се приема като нормална част от остаряването. Но случаите се увеличават и при по-младите поколения, по-специално ревматоидният артрит, автоимунно заболяване, което кара имунната система да атакува съвместно тъкани и стави.

Boswellia plant is useful in the treatment of arthritis

Растението Boswellia е полезно при лечение на артрит

Постигането на дългосрочно облекчение от артрит е било дългоочаквано от лекари и пациенти. Но има и добра вест: Изследванията на допълнителни и алтернативни подходи за лечение на артрит се разширяват, тъй като медиците и учените търсят други начини за лечение, които могат да спрат, да забавят болестта и да се надяваме да предизвикат обрат в процесите на хронично възпаление и разрушаване на ставите.

Не малко природни лечения показват добри резултати срещу много форми на артрит. Един подход се фокусира върху специфичен протеин, наречен галектин-3. Когато нивото му в кръвта е прекалено високо, той причинява хронично възпаление и е свързан с множество дегенеративни заболявания, включително рак, сърдечно-съдови заболявания, както и артрит.

Галектин-3 е вид протеин, намиращ се вътре в клетките, както и в тъканите и в кръвния поток. При нормални нива, галектин-3 е напълно безвреден и играе важна роля в клетъчната комуникация, развитие и имунитет. При повишени нива обаче, галектин-3 активно благоприятства развитието на ракови заболявания, като позволява на раковите клетки да се слепват една с друга, да растат, да метастазират и да отслабват имунната система.

“Фигурин

Изследвания показват, че повишените нива на галектин-3 са пряко отговорни за възпаление, подуване, скованост и ставна деструкция характерни за артрита, включително ревматоидния артрит.В публикуваните изследвания също така се съобщава, че хранителна добавка, която представлява променен цитрусов пектин има уникалната способност да се свързва и инхибира към галектин-3 и с това дава защита срещу някои възпалителни болести, включително артрит.

Изследванията показват, че растението Босуелиа (Boswellia), подправката куркумин от куркумата, целината и копривата могат да бъдат полезни за лечение на ревматоиден артрит. Също така и традиционната китайска билкова формула Huo Luo Xiao Линг Dan показва ефективност, според доклада на едно проучване.

По отношение на храненето при артрит е полезна алкалната диета, билки и хранителни добавки против възпаления. Много е важно да има движение и лека гимнастика за огъвкавяването на ставите, за да могат да се запазят активни. От полза са също борбата с наднорменото тегло и масажите.

Още за природни средства за лечение четете – ТУК.

)

Enjoyed this post? Share it!

 

Един коментар по “Природни методи за лечение при артрит

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *