Приятен и лесен начин за прочистване на черен дроб

Лесна уморяемост, повехнал тен, лоша коса и мътни очи издават проблеми с детоксикацията

Ако се чувствате в последно време отпаднали, уморявате се бързо, имате лош тен, очите ви са мътни и имате торбички под тях – трябва да знаете, че сте затлачили с отрови чeрния си дроб. А това не е никак хубаво.

Черният дроб е един от най-важните органи в човешкото тяло и неговото здраве определя общото ни състояние, жизненост и енергичност.

Приятен и лесен начин за прочистване на черния дроб

Приятен и лесен начин за прочистване на черния дроб

Той е най-големият чистач на нашето тяло, тъй като преработва 90% от хранителните вещества, трансформира храната в енергия и я складира, извлича минерали, витамини, въглехидрати и мастни киселини от кръвта и ги преобразува в полезни вещества, отстранява бактериите и токсините от кръвта, играе ключова роля за имунната система.

А когато е затлачен с токсини и отрови, черният дроб не функционира на пълна мощност и трудно се справя със задачите си.

Затова е важно да го прочистите и можете да направите това по много лесен начин.

Известният хомеопат д-р Атанас Михайлов дава съвет да го направим с чай от глухарче.

За целта две супени лъжици от корените на глухарчето са варят около 5 минути в половин литър вода. Отварата се прецежда и се разпределя на три равни части.

Пие се от тази отвара три пъти на ден половин час преди всяко хранене. Терапията продължава цял месец.

Може да си направите и чай от корени на глухарче, цикория и коприва. Смесете равни части от трите билки и действайте като при първата рецепта.

За прочистване на черния дроб може да използвате също така и сок от червено цвекло и моркови сутрин на гладно.

Enjoyed this post? Share it!

 

3 коментара по “Приятен и лесен начин за прочистване на черен дроб

  1. Прекрасно напомняне и съвети за здравето ! Колкото по близо сме до природните естествени храни и билки , толкова по дълго ще живеем……………То и ние сме част от природата и естествено е да сме в синхрон с нея !

  2. Ето и моята рецепта:Глухарчето, червеното цвекло, цикорията и т.н. оставят да ферментират с необходимото количество захар,вари се в необходимият за целта казан – докарва се м/у 40 и 50градуса и се консумира до отделяне на злъчна течност навсякъде из помещенията,които обитавате-след това ще се чувствате доста по-добре!Да ви е сладко!Наздраве!!!На печелившите-ЧЕСТИТО!

    • Симеон Иванов,ама много си „умен“,направо блика „акъл „от простата ти главица!

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *