Ето как според проф. Мермерски можем да доживеем здрави до 121 години

Всеки ден настърган морков с лимон и зехтин ще ни държи млади и здрави дълго време

Нездравословният начин на хранене разболяват над 70% българите у нас. Именно на неправилното хранене се дължат заболяванията у нас. Това заяви тази сутрин по Би Ти Ви проф. Христо Мермерски. Той е категоричен, че тялото има нужда от детоксикация, тъй като сме атакувани от вредните въздействия на въздуха, водата и храната.

Ето как според проф. Мермерски можем да доживеем здрави до 121 години

Ето как според проф. Мермерски можем да доживеем здрави до 121 години

Домат, чушка, морков, чесън и яйце са храните, които той смята за полезни и които беше донесъл със себе си в студиото. Професорът смята, че при правилно хранене човек може да доживее 121 години в добро здраве.
По думите му витамините А, С и Е съдържат антиоксиданти, които освобождават организма от свободните радикали. Ако на ден консумираме само един домат, си осигурявате и витамините А и С плюс ликопен, който има изявено противораково действие. Освен това е хубаво всеки ден да се изяждат по 400-500 грама плодове и зеленчуци, които със сигурност ще ни предпазят от най-тежките заболявания.
Една ябълка на ден ще държи на разстояние инфарктите и инсултите, защото освен витамини, тя съдържа и пектин, който изчиства системите от токсини и тежки метали.
Чушките съдържат толкова витамин С и А, колкото има и в лимона, но трябва да се ядат пресни. В морковите също има витамин С и А, достатъчни за 3-4 дни. Те имат силно противораково действие и запазват организма от стареене. Проэесорът посъветва всеки ден да си настъргваме по един морков и да го овкусяваме с лимон и зехтин, за да сме здрави и млади.

Enjoyed this post? Share it!

 

Един коментар по “Ето как според проф. Мермерски можем да доживеем здрави до 121 години

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *