Прогонете мъчителната депресия с билки

Лечението с билки помага при депресия и други психични разстройства

Натоварено ежедневие, забързаният ритъм на живот, проблемите, стресът и напрежението често водят до умора или дори до депресивни състояния. Опасната депресия може да се окаже опасна за човек и трябва да бъде овладяна и лекувана.
Всеки трети човек в съвременното общество страда от депресия. Ако ли пък не той самият, негов близък или приятел е падал в жертва на депресията. Но често лекарства, като успокоителните например, се оказват не до там ефикасни, тъй като могат да доведат до пристрастяване или да имат друг страничен неприятен ефект.

Лечението с билки помага при депресия и други психични разстройства

Лечението с билки помага при депресия и други психични разстройства

За това ви предлагаме ефикасно и изпитано лечение с билки за депресия, което е природосъобразно и в умерени количества-безвредно. Жълтият кантарион и пасифлората са едни от най-популярните и добре познати билки за депресия.
Жълтият кантарион е доказал многократно ефективността си при лечение на депресия. Предимството на тази билка е, че помага и при безсъние, благодарение на седативните си свойства. Двете вещества – хиперицин и хиперфорин, които се съдържат в цветовете на билката се считат за основни компоненти, влияещи за подобряване на настроението.
Прилагането на пасифлората при депресия се дължи на успокоителното въздействие върху човешкия организъм. Тя се препоръчва горещо при депресия и безсъние.
Пасифлората има неоспорима репутация на билка, към която не се привиква и има изключително нежно и деликатно действие.
Препоръчително е лечението с билката да не надхвърля три-четири седмици, защото може да предизвика сънливост или пък да наруши съня. Добре е също така преди да предприемете лечение на депресията с билки да се консултирате и с вашия лекар.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *