Против Алцхаймер пийте кафе

Ако редовно пиете кафе, дори и по една чаша дневно, може да се предпазите от развитие на Алцхаймер и деменция

Наричат Алцхаймер болестта на погубените спомени.

Тя е почти необратима и много хора днес страдат от нея, изтривайки целия им живот и спомените.

Затова и профилактиката при Алцхаймер е много важна.

Преди време американски учени създадоха тест, с който вече ще могат да познават кой от нас има вероятност да се разболее от нея и да вземат превантивни мерки с лекарства и диета болестта да не се развие.

Сега други учени – този път от Франция, откриха, че редовната консумация на кафе може да предпази от развитие на Алцхаймер.

Това важи дори и за една чаша кафе дневно.

Изследователите в бели престилки са стигнали до заключението, че кофеинът има изненадващ защитен ефект срещу някои мозъчни заболявания като деменция и болестта на Алцхаймер.

Алцхаймер намалява умствените способности и това се дължи на натрупване на специални протеини в мозъчните клетки, които дегенерират.

Регулярното и ежедневно приемане на кофеин с кафето всъщност има способността да забавя отслабването на умствените способности с възрастта и намалява риска от деменция.

При опитите учените са използвани мишки, на които давали кофеин, което подобрило работата на мозъчните клетки и забавило загубата на паметта.

Загубата на памет и спомени се наблюдава предимно в по-напреднала възраст, но е добре да помислим за тези болести още отсега и да се храним здравословно с повече пресни плодове и зеленчуци, ядки и полезни масла като зехтин, ленено и конопено масло, които ще гарантират добра памет и липса на дементни и дегенеративни процеси в мозъка.

Хубаво е и да тренирате своя мозък с учене на чужди езици, да играете интелектуални игри, да попълвате кръстословици, за да е той винаги в кондиция.

Преди време учените откриха и друго много интересно нещо.

Те стигнаха до заключението след проведени изследвания, че тютюнопушенето също намалява развитието на деменция и Алцхаймер.

Демир бозан билки за бъбреци

Не че ви подтикваме към това, но една чаша кафе с цигара дневно може да ви гарантира запазване на мозъчните ви функции и да предотврати развитието на Алцхаймер и деменция.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *