Пшеницата поразява ставите, категорична е д-р Папазова

Според д-р Папазова пшеницата, която консумираме под формата на хляб, е ГМО и причинява артрит и болки в ставите

Изненадващо или не, но днес при Гала в „На кафе” д-р Папазова заяви, че хлябът е най-големият ни враг, които допускаме на трапезата. По думите на лекарката, която от години се занимава с алтернативно лечение, пшеницата, от която се правят хлябовете у нас, независимо дали става въпрос за бял, типов или пълнозърнест, е генно-модифицирана. Иметто тя поразява все повече хора. Самата д-р Папазова призна, че щом хапне нещо тестено, веднага започват да я болят всички стави.

д-р Папазова

Според д-р Папазова пшеницата, която консумираме под формата на хляб, е ГМО и причинява артрит и болки в ставите

Мнението на д-р Папазова се потвърждава от все повече учени. Наскоро излезе информация, че и у нас вече от 8 години се сее ГМО пшеница и от нея се прави хлябът, който всъщност ни трови и разболява.
Според д-р Папазова съвременната пшеница няма почти нищо общо с предишната, която се е отглеждала у нас. При това кръстосване, генно модифициране и хибридизацията глутенът в пшеницата претърпява значителна структурна промяна. Това е и причината много хора за започат да страдат от глутенова непоносимост, раждат се все повече деца, които имат не само този проблем, но и много други здравословни проблеми.
Според д-р Папазова мазнините не са вредни и те не бива да се ограничават. Проблемът е в пшеницата и направените от нея храни като хляб, кифли, банички, вафли и пр.
Според нея неограничаването на въглехидратите и то особено на тези, които са ГМО, е довело до масово затлъстяване на човечеството.
Спасение д-р Папазова вижда в запазените и все още невидоизменени зърна като лимец, киноа, елда, нахут, чия, картофи. Добра алтернатива също са бобът, грахът и лещата, е категорична д-р Папазова.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *