Разкриха кое отключва рака

Учените са открили ген, който свързва пряко рака и стреса

Все още никой не може със сигурност да твърди кое очно предизвиква развитието на ракови клетки в човешкия организъм, въпреки че е всеизвестно, че отслабената имунна система много помага на рака да атакува в тялото. И въпреки, че се говори за генетична обусловеност, все повече научни доказателства говорят, че един от ключовите причини за възникване на тумори в организма ни, е стресът.

Разкриха кое отключва рака

Разкриха кое отключва рака

Научен екип от американския университет в Охайо е описал ген, който свързва стреса и рака, а изследването е публикувано в престижно научно издание. Учените смятат, че стресът помага на онкологичните заболявания с помощта на имунната система, въпреки че все още това не е доказано с молекулярно-генетично обяснение. Въпреки това повечето учени смятат, че съществува тясна връзка между рака и стреса.
Въпросният ген е наречен ATF3 и е известен отдавна на учените като един от главните гени на клетъчното самоубийство. Ако клетката изпитва силен стрес, в нея се активира ATF3, последствията от които водят до нейната смърт.
Известно е, че имунитетът служи да улавя и унищожава не само бактерии и вируси, а и ракови клетки. При наличие на стрес, обаче, в имунните клетки се активира генът ATF3, който води клетките до самоубийство и така отслабва имунната система.
Това е причината учените да смятат, че стресът има много голямо влияние при настъпване на усложнения не само при онозаболявания, но и при инфекциозните болести.

Enjoyed this post? Share it!

 

3 коментара по “Разкриха кое отключва рака

  1. Дааааа, най после нещо достойно за уважение. С лека поправка, че клетките не се самоубиват, а биват убивани. Но защо нещо, което е открито преди 32 години трябва да бъде преоткривано – защото не повярвахте на д – р Хамер, така ли да го разбирам? А колко ли години трябва да минат за да преоткриете, че рака не е болестно състояние, а приятел на човека -защитна програма на организма, която се включва при възникване на сериозен проблем в даден орган. Ще ви помогна малко – раково болния може да го оприличим на потъващ кораб, който има пробойна. Точно в този момент се появява рака и работи по спасяването на организма. Както сомчето почиства аквариума, така и рака почиства проблемният орган. Но рака не може да запушва пробойни, той само чисти. Запушването на пробойната трябва да го направи медицината и след това да се притече на помощ на рака и да вземе участие в почистването на заболелият орган. И като убиете рака ще спомогнете кораба да потъне по бързо- това ли искате?

  2. Докато се реши проблемът с рака, ето че изобретиха синтетичната бактерия "синтия" и я изпуснаха от контрол. Изяла нефтеното петно в Мексиканския залив, но изведнъж решила да смени диетата си и да яде всичко живо. Ако това е истина, се страхувам, че е началото на края. Какво ще се случи със световния океан, щом тя непрестанно се размножава и може да се разпространява дори и чрез дъжда. Дано все пак това, което прочетох и чух да е поне на половина "зла преднамерено скроена сензация", защото в противен случай, кутията на пандора е отключена.

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *