Рецепта от народната медицина с орехи против язва

Орехите са едни много полезни и хранителни ядки и се прилагат за различни заболявания и едно от тях е за язва

Срещу язва на стомаха има различни лекове, избрали сме да Ви представим един от тях, който е рецепта с орехи. Ореховите ядки са с високо съдържание на полезни мазнини, като омега-3 и омега-6. Те са лечебни както за лигавицата на стомаха и червата, така и за кръвоносните съдове, като ги очистват от лошия холестерол.

За да си приготвите рецептата срещу язва на стомаха с орехи е необходимо да смелете 20 г сурови орехови ядки и да ги накиснете в 100 мл хладка вода.

Орехите са полезни при язва

Орехите са полезни при язва

Достатъчно е да престоят няколко минути. След това трябва да се разклатят, за да се разбъркат добре вътре в чашата или буркана и да се прецедят. Към тази течност се добавят една или две чаени лъжички пчелен мед и се разбъркват добре. Употребата им е по няколко супени лъжици дневно половин час преди хранене, на гладно. Според инструкцията резултатът би трябвало да е бърз и добър.

Орехите съдържат 65% мазнини, 15 белтъчини, които са с високо качество и сред тях триптофан, някои витамини и антиоксиданти – елагова киселина.

Освен против язва орехите са полезни и за кръвоносните съдове, за черния дроб и за други заболявания. Може и профилактично да ползват и за вегетарианското хранене, орехите могат да се ползват като заместител на животинските храни, но да не се стига до крайности и еднообразно хранене. Полезни са предимно сурови.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *