Рецепта от народната медицина за усилване на имунитета

Тази рецепта ще ви направи по-млади и по-здрави и усилва имунната система

Природната рецепта ще ви помогне да държите настрана болестите през цялата година чрез усилване на имунитета.. Продуктите за нея трябва да се блендират, но ако нямате блендер може и обикновен миксер да свърши работа.

Необходими продукти: два лимона, чаша сурови орехови ядки, половин чаша сурови бадемови ядки и половин чаша стафиди. Добре е да се добавят и кедрови ядки, по възможност, те са подходящи за усилване на имунитета.

Настъргват се корите на лимоните и се смесват с другите продукти. Добавя се по половин чаша сушени кайсии и половин чаша сушени сливи и 150 грама мед. Всички те минават през блендер и се добавя сока на двата лимона.

Рецепта от народната медицина за усилване на имунитета

Рецепта от народната медицина за усилване на имунитета

Така приготвената смес се съхранява в хладилника два дни. Употребява се три пъти на ден по една супена лъжица за възрастни, а за деца по една чаена лъжица 4 пъти на ден.

Втора рецепта с природни продукти от народната медицина:

Сурови бадемови ядки – 50 грама, половин килограм мед, три лимона, три лимона, ендрише листа – 20 и пчелно млечице на капсули – 20 броя (апитонин). Лимоните се настъргват с корите и употребяват заедно със сока им, а листата индрише се нарязват и всичко се смесва. Получената смес се разбърква и съхранява в стъклен съд в хладилник. Взема се по една чаена лъжичка сутрин и вечер на гладно.

Още за лимоните и ползата от тях четете – ТУК.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *