Рецепта с мед срещу високо очно налягане

Срещу повишено очно налягане и други очни проблеми помага пчелният мед

Високото вътреочно налягане е опасно за зрението. Ако стане хронично може да се стигне и до глаукома, което води до ослепяване, ако не се вземат мерки на време. Профилактично трябва да се прави преглед при офталмолог веднъж или два пъти в годината за високо очно налягане за хора над 40 годишна възраст, но и за по-млада възраст е добре, за да се проверява дали няма някакъв очен проблем.

При домашни условия може да проверите дали е високо вътреочното налягане, като докоснете с пръст очната ябълка при затворени очи на едното и на другото око, след това.

Рецепта с мед срещу високо очно налягане

Рецепта с мед срещу високо очно налягане

Ако я напипвате доста твърда, значи налягането е високо, а ако е много меко – то е ниско. Най-точно това може да измери офталмологът. Пчелният мед може да помогне за нормализиране на повишено очно налягане, но това не означава да спрете капките, ако са Ви предписани.

За целта си направете капки с 1 чаена лъжичка мед и 3 чаени лъжички дестилирана или преварена вода. Разбъркайте медената вода, прецедете и сложете в хладилник, в бутилка запушена с коркова тапа. Капвайте по една капка във всяко око вечер педи лягане, като предварително затоплите капките. Така правете 10 дни.

Следващите 10 дни продължете с капки, но го направете в съотношение 1 чаена лъжичка мед и 2 вода и слагайте по същия начин.

За следващите 10 дни пак направете капки с 1 лъжичка мед и 1 вода.

Демир бозан 6 билки за нерви, които ще ви избавят от страхове и паник атаки

През всяка следваща десетдневка правете капки по същата схема и по същия начин ги слагайте, като намалявате количеството на водата и увеличавате това на меда с по 1 чаена лъжичка.

На петата десетдневка трябва да се направят капки с 3 лъжички мед и 1 вода.

Следващата е последна и дозата е само мед, разтопен, прецеден и чист.

Тази рецепта е полезна и при други очни проблеми освен за очно налягане, като катаракта и късогледство.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *