Рецепта за домашна паста за зъби

Ако решите да ползвате паста за зъби, която да няма флуор и друга химия, може да си направите домашна паста за зъби

Много се рекламира за ползата от флуора за зъбите, но също така други предупреждават за вредата от него и затова много хора разбират, че трябва да го избягват, защото е вреден. Някои учени изнасят публични здравни беседи за вредата от флуорида, който е йон на флуора. Той се намира в земната кора и се съдържа в растенията и в много малка част във водата.

Рецепта за домашна паста за зъби

Рецепта за домашна паста за зъби

Флуоридът се натрупва в тъканите на растенията и животните.

Много хора решават, че е по-добре да ползват паста за зъби без флуор и, за да са сигурни какво има в нея предпочитат да и я направят у дома.

Ето и рецептата:

Приготвя се като напъвате до половината една чаена чаша с кокосово масло и добавяте 2-3 супени лъжици сода бикарбонат (за хляб). По желание може да добавите за аромат до 10-15 капки етерично масло от мента, лимон, канела, портокал, канела, а за сладост стевия на прах.

Съставките се смесват в бъркан и са готови за ползване. Понеже кокосовото масло се втвърдява при 25 градуса, добре е да се загрее малко преди да се смесят. С нея се почистват зъбите и устната кухина както обикновено с четка за зъби или с показалец.

Обикновено причината за кариес е в това, че се храним неправилно, употребата на захарни и други нерафинирани храни. /Епохални времена

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *