Рецепти при възпалени горни дихателни пътища и бронхит

Предлагаме Ви няколко рецепти от българската народна медицина при възпалени горни дихателни пътища и бронхит

Зимно време лесно може човек да се простуди при по-дълъг престой на открито или при измръзнали крайници. През този сезон често се стига до възпалени горни дихателни пътища и бронхит. Кръвоснабдяването в гърлото и носа намалява и поради тази причина се дава възможност на бактериите и вирусите да навлязат свободно в организма.

Рецепти от българската народна медицина при възпалени горни дихателни пътища и бронхит

Рецепти от българската народна медицина при възпалени горни дихателни пътища и бронхит

До споменатото състояние на възпалени горни дихателни пътища и бронхит се стига, когато не вземем необходимите мерки за справяне с проблема, след като вече се е появила кашлица например. Много важно е да разберем значението на храната, която ядем. Тя трябва да е подбрана и да не съдържа отделящи слуз храни, като такива от животински произход – месни и млечни, изделия от бяло рафинирано брашно и хляб.

Трябва да се набляга повече пиене на топла вода, билкови чайове и прясно изцедени сокове. Студените, мазните храни и дразнещите също трябва да не се употребяват. Алкохолът и цигарите също са във вреда при този здравословен проблем. Трябва да се употребяват плодове цитрусови, банани и други. Да се правят инхалации със сода за хляб, невен, слез, лайка, черен бъз, мащерка, борови връхчета, черупки от орех.

Фигурин бързо отслабване при Хашимото

Много са полезни инхалациите с настъргани лук, чесън, пресен хрян и ряпа. Може да се взема и сок от ряпа и моркови за тази цел.

Ето няколко рецепти от българската народна медицина при възпалени горни дихателни пътища и бронхит:

Рецепти

Рецепти

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *