Рецепти за пречистване на черния дроб

Нездравословните храни и замърсената околна среда водят до задръстване на черния дроб с токсини

Това води до по-слаба способност за изхвърляне на токсините от организма. Към факторите влошаващи работата му може да добавят стреса и преумората. Д-р Атанас Михайлов предлага две рецепти, с които може да пречистите този важен орган.

Едната рецепта за детоксикация на черния дроб е чай – две супени лъжици корени от глухарче да ври в половин литър вода за 5 минути. След това чая се прецежда и се разпределя на 3 порции и се пие по една от тях половин час преди хранене. Пие се в продължение на един месец.

Чай от корените на глухарче помага за пречистването на черния дроб.

Чай от корените на глухарче помага за пречистването на черния дроб.

Другата рецепта е комбинация на корени от глухарче, коприва и цикория. Свесват се равни части от трите билки и се взема от тях 2 супени лъжици, който се вари 5 минути в половин литър вода за 5 минути. Оставете захлупена сместа за около 20 минути, след което я разделете на 3 равни части и пийте 3 пъти на ден преди хранене.

Към тези 2 билкови рецепти може да добавим и още една, която е със сок от цвекло. В началото комбинирайте със сок от моркови – 50 мл сок от цвекло с 250 мл сок от моркови, а след няколко дни може да се увеличи количеството на цвеклото на 150 мл. Друг начин е да сварите 1 килограм изчистено цвекло в 3 литра вода за 2 часа. След това се сваля от котлона нарязва се на ситно и се слага пак на огъня до кипване и се сваля от там. Получената течност се разпределя на 4 равни части и се изпива за един ден в интервал от 3-4 часа.

Прочетете за една търсена билка – ТУК.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *