Редовната употреба на алкохол води до напълняване

Ако имате навик често да злоупотребявате с чашката, това може да доведе до напълняване

Ако се чудите каква е причината да качвате килограми и да имате вълчи апетит, то тогава си дайте сметка дали не пиете повече, отколкото е необходимо. Учените доказаха, че не само алкохолът е виновен, тъй като е много калоричен, но и гладът след нощен запой или след махмурлук също помага много за напълняване и трупане на излишни килограми.
Ако пък често се отдавате на гуляи и пийвате всяка вечер по няколко бири или по-твърд алкохол, това може да ви лепне допълнителни близо 6500 калории.

напълняване

Ако имате навик често да злоупотребявате с чашката, това може да доведе до напълняване

Според учените всяка допълнителна чаша над 50-100 грама концентрат или над две –три халби бира, кара пиещия да хапва повече мазна и неподходяща за здравето храна.
Ако пък ежедневните купони с алкохол прерастват и в мощен гуляй през почивните дни, това може да ви доведе една много неприятна изненада – напълняване с поне килограм на седмица.
Изследователите подложили на тест над 2000 души, които изпивали повече от 4 халби бира или три големи чаши вино. Тестът продължил около месец, след който участниците в експеримента тежали повече с между 2 и 4 килограма.
Оказало се, че с напредването на вечерта повечето хора се нахвърлят да изядат близо 3000 калории чрез храната и близо 1500 калории от алкохола. На следващия ден повечето хора имали махмурлук и изяждали доста повече от нормалното количество храна, с която добавят нови 2000 калории от храна.
Знае се, че когато човек е с махмурлук, иска да си полежи и да поспи, след като се нахрани, като по този начин от дневния им ред през уикенда отпадат всякакви разходки, тренировки и излети сред природата.
Специалистите припомнят, че алкохолът има способността да изостря апетита и да намалява решителността. В резултат на това хората, които пият повече алкохол хапват повече, без да се осъзнават и това води до напълняване.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *